KAMIENICA NA WROCŁAWSKIM NADODRZU

Wnętrze mieści się w nadodrzańskiej kamienicy. Miejsce odzyskało swój pierwotny charakter dzięki dodaniu sztukaterii i wyeksponowaniu oryginalnego parkietu. Salon stworzyliśmy w eleganckim stylu przy użyciu bieli, złota, drewna oraz marmurowych akcentów. Największe pomieszczenie zostało podzielone na strefy: salonu z kominkiem, jadalni oraz stanowiska do pracy, zlokalizowane za stalowym regałem.
 
Schowana za dużym portalem sypialnia, została w całości pomalowana w kolorze ciemnej zieleni co pomogło uzyskać efekt przytulnego, odseparowanego od reszty mieszkania „pudełeczka”. Znalazła się w niej przestronna szafa, która służy jako garderoba i schowek. Użyliśmy materiałów takich jak mosiądz, welur i kryształ.
 
Kuchnia została zmodyfikowana do potrzeb użytkowników. Powiększyliśmy przestrzeń roboczą i zmieniliśmy lokalizacje urządzeń. Na ścianach dodaliśmy kamienne płytki w otoczeniu pudrowego różu. Pojawiły się także liczne obrazy i dekoracje.

Lokalizacja

Wrocław

Powierzchnia

48 m2

Status Projektu

Zrealizowany

Publikacje Prasowe

Lepa & Srecna (Serbia), Sierpień 2018

Publikscje Internetowe

88designbox.com